Instellingen bij nieuw schooljaar

You are here:
Geschatte tijd om te lezen: 2 min
image_print

Een nieuw schooljaar begint en wat moet je allemaal opnieuw instellen?
Hieronder een overzicht met alle wijzigingen waar je rekening mee moet houden. Onderaan treft u per wijziging een stap-voor-stap handleiding.

Dit kunt zelf doen:

1. Alle nieuws- en groepsberichten verwijderen of archiveren (Berichten)
  2. Alle teamleden voorzien van de juiste groepen (Team)
  3. OR en MR pagina’s bijwerken (Text Blocks)
  4. groepspagina’s voorzien van nieuw groepsinformatie (Pagina’s)
  5. nieuwe schoolgids uploaden (PDF invoegen)

Dit kan Melange-Design voor je doen:

1. De groepspagina’s opnieuw instellen ivm nieuwe en andere groepen.

Hieronder treft u een korte handleiding voor stap 1 :
Alle nieuws- en groepsberichten verwijderen of archiveren (Berichten)

De groepspagina is opgebouwd uit tekst die u kunt terug vinden op de pagina zelf en uit berichten op basis van de groepscategorie.

• Leerkracht of management: wijzig de pagina, door via de backend/dashboard de pagina op te zoeken. Pas de eerste elementen aan op de pagina, waar de tekst en afbeeldingen staan. Dit kan een leerkracht zelf doen.
  • Alleen management: De berichten die op de pagina vertoont worden, zijn gefiltert op categorie. Zo staan alle berichten van groep 6 op de pagina van groep 6. Omdat deze berichten van het vorige schooljaar zijn, zijn deze berichten verouderd en dienen ze verwijderd of gearchiveerd te worden. Indien de berichten verwijderd worden zijn deze niet meer terug te halen. Indien deze gearchiveerd worden kunnen de berichten altijd via de backend/dashboard opgezocht worden maar zijn ze niet meer op de frontend/website te zien voor ouders en leerlingen. Het is dus het beste de berichten te archiveren.

Het archiveren van oude berichten:

• Ga via backend naar berichten en selecteer alle berichten of alleen de berichten per groep, als u alle berichten archiveert zullen ook alle nieuwsberichten (die op de home pagina staan) verwijderd worden.
  • (tip1: u kunt de berichten per stuk aanvinken, maar door het bovenste vakje aan te vinken selecteert u alle zichtbare berichten)
  • (tip2: U ziet maar 20 berichten? Dat is standaard ingesteld, maar als u bovenaan rechts klikt bij SCHERMINSTELLINGEN kunt u bijvoorbeeld kiezen voor 100 berichten te tonen) Hoe meer u kiest hoe trager de site gaat werken bij het zoeken of aanpassen.
  • Als u een selectie van de berichten heeft gemaakt kiest u bovenin in de eerste dropdown bij ACTIES voor BEWERKEN en klik daarnaast op TOEPASSEN
  • Er komen nu meer opties tevoorschijn en u kunt nu alle berichten in 1x aanpassen, let dus goed op dat u dit goed doet.
  • Verander de STATUS naar GEARCHIVEERD en vergeet niet als laatste te klikken op BIJWERKEN.
  • Als u dit voor 100 berichten doet, kan het even een minuut duren voordat alle berichten zijn aangepast, wacht geduldig af.