Een action user toevoegen aan een evenement

You are here:
Geschatte tijd om te lezen: 2 min
image_print

Stap 1: Een nieuwe gebruiker toevoegen in WordPress

Voordat je een gebruiker als Action User kunt toewijzen aan een event, moet deze eerst als gebruiker in je WordPress-omgeving worden toegevoegd.

1. Inloggen in WordPress Admin: Ga naar je WordPress-dashboard (bijvoorbeeld via www.bredeschool.unicoz.nl/inloggen).
  2. Gebruiker toevoegen: Navigeer naar de linkerzijbalk in het dashboard en klik op Gebruikers > Nieuwe gebruiker.
  3. Vul de gebruikersinformatie in:
    • Gebruikersnaam (verplicht): Dit wordt de loginnaam voor de gebruiker, tevens kan je ook de gebruiker terugvinden op deze naam, gebruik dus een logische naam zodat je deze genakkelijk terug kan vinden in de lijst van alle gebruikers, welke in alfabetische volgorde staan.
    • E-mailadres (verplicht): Het e-mailadres van de gebruiker.
    • Wachtwoord: Laat WordPress automatisch een sterk wachtwoord genereren.
    • Gebruikersrol: Kies de rol voor de gebruiker,  ‘Abonnee’.
    • kies ervoor om de gebruiker op de hoogte te brengen per email, dan hoef je dit niet apart te doen, gebruiker kan dan zelf een nieuw wachtwoord aanmaken, via de email.
  4. Gebruiker toevoegen: Klik op Nieuwe gebruiker toevoegen om de gebruiker aan te maken.

Stap 2: Een gebruiker toewijzen als Action User aan een evenement

1. Evenementenoverzicht: Ga naar het WordPress-dashboard en klik op EventON > Alle evenementen om een overzicht van de aangemaakte evenementen te zien.
  2. Selecteer het evenement: Klik op het evenement (workshop) “bewerken” waaraan je de Action User wilt toewijzen.
  3. Kies de Action User:
    • Scroll naar beneden (aan de rechter kant) tot je het veld Action User ziet in de evenementopties. Dit veld staat meestal onder het evenementformulier of bij de metadata van het evenement.
    • Klik op het dropdown-menu bij Assign Event to Action User.
  4. Action User toewijzen: Selecteer de gebruiker (bijvoorbeeld de aanbieder of school) die je als Action User wilt toewijzen aan dit evenement.
  5. Opslaan: Klik op Evenement bijwerken of Opslaan om de wijzigingen te bevestigen.

Stap 3: Gebruikers toegang geven tot hun dashboard

Als de Action Users (aanbieders of scholen) eenmaal zijn toegewezen aan een evenement, kunnen zij inloggen via:

Hier kunnen ze hun evenementen beheren of bewerken, afhankelijk van de rechten die je hebt ingesteld.

Stap 4: Notificaties en updates

Wanneer een gebruiker is toegewezen als Action User voor een evenement, krijgen ze automatisch meldingen als er wijzigingen of updates zijn, ook krijgen ze melding van iedere inschrijving en/of annulering.

Stap 5: Breng de aanbieder of school op de hoogte met de template email:

Bekijk via de link een standaard email om de aanbieder of school op de hoogte te brengen van het dashboard: https://support.melange-design.nl/kb/voorbeeld-email-voor-aanbieder-of-school/

Zie screenshot hieronder voor hoe de action user eruit ziet in een event/workshop bewerken.