Downloaden deelnemerslijst van evenement – workshop

You are here:
Geschatte tijd om te lezen: 2 min
image_print

Hier is een stap-voor-stap handleiding voor de Action Users (aanbieders of scholen) om in te loggen op de website en toegang te krijgen tot hun workshops en deelnemerslijsten. Deze handleiding laat ook zien hoe je de CSV-bestanden met deelnemers importeert in verschillende spreadsheetprogramma’s.

Stap 1: Inloggen op de website

1. Open de inlogpagina (deze staat onderin de website in de footer):
    • Ga naar de inlogpagina van je website: /inloggen (zet deze achter het domein)
  2. Gebruikersnaam en wachtwoord invoeren:
    • Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die je per e-mail hebt ontvangen.
    • weet je deze niet meer? vul dan alleen je email in en geef aan dat je je wachtwoord bent vergeten, je ontvangt binnen een minuut een reset link om een nieuw wachtwoord aan te maken. Werk je op je eigen computer, laptop of telefoon, dan kan je je wachtwoord ook opslaan in je browser. Dan hoef je je wachtwoord een volgende keer niet in te typen
  3. Inloggen:
    • Klik op Inloggen om toegang te krijgen tot het dashboard.

Stap 2: Naar de aanbiederpagina gaan

1. Ga naar het dashboard:
    • Zodra je bent ingelogd, navigeer je naar de Aanbieder pagina via de link: /aanbieder. (Zet deze achter het domein) Deze link is ook te vinden onderaan de website in de footer.
  2. Workshops bekijken:
    • Op de aanbiederpagina zie je een overzicht van je aangemaakte workshops. Hier kun je de details van elke workshop bekijken.
  3. Deelnemerslijst downloaden:
    • Voor elke workshop is er een optie om een lijst met deelnemers te downloaden.
    • Zoek de knop of link met de tekst Download CSV of Exporteer deelnemerslijst.
    • Klik hierop om een CSV-bestand te downloaden van de deelnemers.

Stap 3: CSV-bestanden importeren in Excel, Google Sheets en Numbers

A. Microsoft Excel:

1. Open Excel en klik op Bestand > Openen.
  2. Selecteer het CSV-bestand dat je hebt gedownload.
  3. Er opent een importwizard. Kies voor de optie Gescheiden en klik op Volgende.
  4. Kies bij Scheidingsteken voor Komma en klik op Voltooien. De CSV zal nu correct worden geïmporteerd in kolommen.

B. Google Sheets:

1. Ga naar Google Sheets en open een nieuw spreadsheet.
  2. Klik op Bestand > Importeren > Uploaden en selecteer het CSV-bestand.
  3. Bij het importeren, selecteer Gescheiden door komma’s en klik op Importeren. Het bestand zal nu correct worden geïmporteerd.

C. Apple Numbers:

1. Open Numbers op je Mac.
  2. Sleep het CSV-bestand naar het Numbers-venster.
  3. In de pop-up selecteer je Komma als scheidingsteken.
  4. Klik op Importeer en de data worden correct in kolommen ingeladen.

Samenvatting:

Als Action User kun je na het inloggen via de aanbiederpagina je workshops beheren en deelnemerslijsten downloaden. Het importeren van de CSV-bestanden in Excel, Google Sheets of Numbers is eenvoudig door te zorgen dat je het bestand correct importeert met komma’s als scheidingsteken.